LTDA paziņojums sakarā ar COVID-19

Šobrīd dzīvojam sarežģītā laikā, kad mainījusies mūsu ikdiena un vērtību sistēma. Lai arī pieaug e-tirdzniecības iespējas, bez veikaliem nekādi neiztikt. Jau daudzus gadus LTDA satrauc nepiedodami zemais pārdevēja-kasiera profesijas prestižs. Beidzot šī profesija pieskaitīta pie nozīmīgākajām. Žēl tikai, ka pateicoties Ārkārtējai situācijai. Tik daudz „Paldies!” publiskajā telpā arī iepriekš nav bijuši saņemti.

Iepirkšanās paradumu maiņai, īpaši – neapmeklējot veikalus vēlos vakaros, svētdienās, un svētku dienās būtu noteikti jāturpinās arī pēc attiecīgo valdības lēmumu atcelšanas un atgriežoties ierastajā dzīvē.

Arī LTDA prioritātes samainījušās vietām, izvirzot darbinieku drošību kā galveno. Neskatoties uz nozares darba devēju veiktajiem epidemioloģiskajiem pasākumiem, LTDA satrauc risks veikalu darbiniekiem inficēties ar ļauno vīrusu. Augstais stresa līmenis ar panisku baiļu sajūtu daudzviet jau pietuvojies riskantajai robežai, kad var tikt apdraudēta darbinieku psihiskā veselība. LTDA uzskata, ka arī Ārkārtējā situācijā iespējams līdzsvarot biznesa intereses ar darbinieku drošību un labklājību.

PALDIES JUMS, VEIKALU DARBINIEKI, PAR ATBILDĪBU, DROSMI UN IZTURĪBU!
SARGIET SEVI, SAVUS TUVINIEKUS UN KOLĒĢUS!
ESIET VESELI!

Noderīga informācija pieejama mājaslapās:
www.lbas.lv
www.stradavesels.lv

LTDA biedri var saņemt konsultācijas darba tiesību jautājumos 7 dienas nedēļā, zvanot pa t.29432529 vai rakstot uz e-pastu: [email protected]. Netiks atteikts padoms arī veikalu darbiniekiem, kuri pagaidām vēl nav LTDA biedri.

Ja nepieciešams psiholoģiskais atbalsts, arī var zvanīt pa t.29432529.
Specifiskos gadījumos nodrošināsim saziņu ar kvalificētiem speciālistiem.

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *